OBJEDNÁVKY DO 15:00 DORUČUJEME DO 1 PRACOVNÉHO DŇA. Viac info

Piesne na novomanželský tanec III. – slovenské piesne

Aj keď donedávna bolo pre väčšinu novomanželov nepredstaviteľné tancovať svoj novomanželský tanec na pieseň v slovenčine, dnes je to čoraz viac obľúbený trend. Aspoň budete mať istotu, že všetci svadobčania budú rozumieť textu. A koniec koncov aj Vy dvaja. Slovenské romantické piesne, ktoré sa hodia na Váš novomanželský tanec majú krásne texty. Stačí, ak si vyberiete tú správnu pre Vás. Možno Vám pomôže aj zopár týchto nápadov. 

wedding-dance-choreography-austin

 

  1.      Kristína – NAVŽDY

Kristína je speváčka, ktorá má veľa romantických piesní o vzťahoch. Keď som sa rozprávala s babami o piesňach na novomanželský tanec, hneď mi povedali, že na posledných svadbách na ktorých boli zaznela práve táto pieseň. Mne nikdy  v súvislosti so svadobným tancom nenapadla práve táto pieseň, ale keď som si ju vypočula, tak som usúdila, že je naozaj vhodná. Opakuje sa  v nej slovíčko „navždy“ , ktoré je vo Váš svadobný deň veľmi dôležité.

                                                                    

 

  1.      Nocadeň – V NÁS

Táto pieseň je ďalšou, o ktorej by som ani neuvažovala, keby mi ju neposlala spolužiačka, ktorá vedela, že chystám takýto článok. Pritom jej text je tak nádherne romantický a citlivý a skvele sa hodí na svadbu. Nie úplne prvoplánový. Romantický slaďák, no nie úplne pomalý. Text o tom, že sa máte šialene radi. No nie je ideálna?

                                                                   

 

  1.      Elán – TISÍC A JEDEN KRÁT

Elán je legendárna klasika. Vo svojom repertoári majú neuveriteľne veľa skladieb, ktoré sú skvelými pre Váš novomanželský tanec. Ja som si vybrala túto, pretože je moja najobľúbenejšia. Vy si však skúste pustiť akúkoľvek inú romantickú pieseň od skupiny Elán a započúvajte sa do jej textu. Uvidíte, že sa skvele hodia na novomanželský tanec. Stačí si vybrať tú správnu. Pieseň Tisíc a jeden krát je piesňou s romantickým zamilovaným textom, na ktorý sa dobre tancuje a pri ktorom sa dobre šepkajú do ucha zamilované slová.

                                                                   

 

 

  1.      Tweens – PRED POLNOCOU

Aj keď sestry Nízlové už dávno nie sú tie dievčatá, ktoré vyšli s touto pesničkou, tá svoje čaro nestratila. Je až neuveriteľne (na niekoho možno až príliš) romantická. Jemná, pomalá, pri ktorej sa môžete hojdať a zamilovane hľadieť do očí svojej polovičke. 

                                                                     

 

  1.      IMT Smile – VIAC

IMT Smile je skupina, ktorá má vo svojom repertoári tiež niekoľko romantických piesní na výber. Ich piesne sa na svadbách hrajú veľmi často, tancuje sa na ne najmä po polnoci, na východe po redovom tanci. Aj táto, ktorú som vybrala ja je plná lásky, citov, jemnosti, úprimnosti a vyznaní. Krásny a jednoduchý text, pri ktorom si poplače nejedna romantická duša.

                                                                       

 

  1.      Peter Fiala – LÁSKA JE ŠOK

Ok, možno nie práve ideálna a skvelá skladba. Možno na prvý pohľad nie je vhodnou a dobrou pre novomanželský tanec počas svadobnej noci. Ak sa však započúvate do textu a melódie piesne, uvidíte, že sa Vám bude páčiť. Mne sa páči veľmi. Je to legendárna pieseň plná emócií. A pravdivá. No nie je láska šprekračovať z nôžky na nôžku a nemusíte vôbec ovládať, ako sa tancuje valčík. Počas svadobnej noci môžete pokojne tancovať na pieseň o iskrení tiel.