OBJEDNÁVKY DO 15:00 DORUČUJEME DO 1 PRACOVNÉHO DŇA. Viac info

Pripravte program na detskú oslavu – balónové hry

Ak ste už niekedy pripravovali detskú oslavu určite viete, že bez dobrého programu sa nezaobídete. Deti sú hravé a ak nemajú program, vymýšľajú a vystrájajú jedna radosť. Preto sa na plánovanú detskú oslavu dobre pripravte napríklad aj týmito hrami a súťažami. Na niektoré z nich si budete musieť pozháňať viac rekvizít, väčšinu však hravo zvládnete aj so základom, čo určite doma nájdete.

Balónový tanec

Balónový tanec je hra, ktorá sa v rôznych obmenách objavuje nie len na oslavách pre deti, ale aj na plesoch, zábavách, karnevaloch a svadbách. Existuje mnoho variantov balónového tanca. Jednou z nich je taký balónový tanec, pri ktorom si tanečné páry (ideálne aspoň približne rovnakej výšky) dajú medzi hlavy balón a uchytia ho svojimi čelami tak, aby nespadol. Nie je to také jednoduché, keďže pri tom musia tancovať do rytmu hudby. Pár, ktorý vydrží najdlhšie je víťazným. Jednou s alternatív je, keď sa balón umiestni medzi nohy páru, medzi pravú nohu jedného partnera a ľavú nohu druhého, to znamená že sú k sebe otočení bokom. A opäť tancujú do rytmu hudby, víťazí pár, ktorý vydrží čo najdlhšie.

 

                                                                            Balloon Dance

 

Fúkanie balónov

Súťaž v nafukovaní balónov si pamätám ešte z karnevalov na základnej škole. Mne to síce nikdy nešlo, ale bolo pre mňa mimoriadne zábavné pozorovať, ako ostatným spolužiakom praskajú balóny a oni ostávajú preľaknutí. Čo už, deti vedia byť škodoradostné. Úlohou súťažiacich pri tejto hre je čo najrýchlejšie nafúknuť balón.  Samozrejme, že balóny pri nafukovaní praskajú, preto musíte počítať s vyššou spotrebou. Je to však zábava, ktorá aspoň na chvíľu zamestná všetky deti.

                                         1266

 

Chytanie balónov

Táto hra je ideálna, ak oslavujete vonku, v záhrade, na dvore a podobne, ale dá sa hrať aj v miestnosti. Pripravte pre každé dieťa vedro na chytanie a tenké paličky. Balóny nafúknite, nie však héliom, aby neuleteli. Úlohou detí bude čo najrýchlejšie pomocou paličky chytiť balón zo vzduchu do vedra, ktoré sú položené na zemi. Pozor! Deti nesmú vedrá dvíhať. Každé dieťa má pridelené jedno vedro, do ktorého chytá balóny. Vyhráva to dieťa, ktoré ako prvé chytí do svojho vedra dva balóny.

 

                                                                               lufivezetes

 

Balónový parket

Túto hru som objavila len nedávno. Je však zaujímavá a určite vtipná pre staršie deti. Víťaz v nej síce nie je, ale je skvelou možnosťou pre deti, ako sa pokúsiť spolupracovať a začať budovať základy práce v kolektíve. Ich úloha je jednoduchá. Tancovať do rytmu hudby a snažiť sa pri tom prasknúť všetky balóny, ktoré sú pohádzané na parkete. Nie je to však také jednoduché, ako to vyzerá. Nechajte deti potrápiť sa!  

                                         AdobeStock_267557983-768x480