OBJEDNÁVKY DO 15:00 DORUČUJEME DO 1 PRACOVNÉHO DŇA. Viac info

Pripravte program na detskú oslavu I.

Pripraviť detskú oslavu určite nie je žiadna malina. Hlavne mladšie deti sú hravé a ak nechcete, aby sa na oslave nudili, musíte im vymyslieť dopredu skvelý program. Ak si neviete dať rady, skúste aj tieto hry a súťaže.

 

Stoličkový tanec

Stoličkový tanec je klasika z detských karnevalov, stredoškolských plesov aj svadobných osláv. Jeho pravidlá sú úplne jednoduché a okrem toho, že je to dobrá súťaž, decká si pri nej aj zatancujú a zabavia sa. Pravidlá určite poznáte, no ak náhodou nie, zhrniem ich pre Vás.

Do stredu miestnosti, v ktorej budete stoličkový tanec hrať dajte do kruhu stoličky. Ich počet však musí byť o jednu nižší, ako počet súťažiacich. Súťažiaci tancujú okolo stoličiek, kým je zapnutá hudba. Keď hudba stíchne, ich úlohou je čo najrýchlejšie si sadnúť na najbližšiu stoličku. Ten, komu  sa už nezvýši stolička z hry vypadáva. Hra končí, keď z posledných dvoch súťažiacich s jednou stoličkou ostane jeden, ktorý si na poslednú stoličku sadne. Dávajte pri tejto hre väčší pozor, aby sa deti náhodou nezranili.

 

                                                                                musical-chairs

 

Domáci twister

Aj Vaše deti určite poznajú hru Twister. Ak nechcete investovať do kupovania tejto hry, môžete spojiť príjemné s užitočným a nechať deti aby si vyrobili svoj vlastný domáci twister. Na internete nájdete mnoho obrázkov, podľa ktorých môžete vytvoriť ruletu. Ak na to nemáte čas a trpezlivosť, skúste hrať tak, že deti budú posúvať svoje ruky a nohy na základe vašich pokynov. Samotný hrací plán pripravíte tak, že z tvrdého papiera alebo kartónu vystrihnete rovnako veľké kruhy. Pripravte deťom fixy a nechajte ich, aby počas oslavy namaľovali kruhy farbami: červenou, žltou, zelenou a modrou. Z každej farby pripravte 6 kruhov. Úlohou detí bude presúvať svoje ruky a nohy podľa vašich pokynov alebo podľa toho, ako ukáže ruleta.

 

                                                                  two-happy-girls-play-twister-game_212944-293

 

Čokoládová hra

Túto hru môžete hrať s rekvizitami, ktoré doma určite máte. Pripravte na tanier čokoládu, vidličku a nôž. Asi 3 metre od čokolády poukladajte na stôl alebo stoličku kabát, čiapku, šál, rukavice, akékoľvek iné časti oblečenia Vám napadnú, ktoré si deti môžu na seba obliekať. Pripravte kocku na hádzanie. Ako prvý môže hádzať oslávenec alebo oslávenkyňa. Hráč, ktorý hodí na kocke šestku si musí čo najrýchlejšie obliecť všetky kusy oblečenie, ísť k čokoláde, odkrojiť si z nej kúsok, nožom a vidličkou ju zjesť, vrátiť sa rýchlo naspäť, vyzliecť oblečenie a pripojiť sa späť k ostatným hráčom. Tí zatiaľ hádžu kocku. Ako druhý v poradí beží k čokoláde ten, kto hodí číslo šesť. Alternatívou k čokoláde môže byť aj narodeninová torta, koláč, pohár nutely, arašidové maslo  a podobne. Výber ostáva len na Vás a Vašej fantázii.