OBJEDNÁVKY DO 15:00 DORUČUJEME DO 1 PRACOVNÉHO DŇA. Viac info

Svadobný program I. - tanečné hry a súťaže

V súčasnosti sa stáva trendom zabaviť hostí na svadbe rôznymi hrami a súťažami. Niektoré z nich sú určené len pre ženícha a nevestu, iných sa môžu zúčastniť všetci svadobní hostia a zabaviť sa tak. Stále vznikajú nové hry a súťaže, ktoré vymýšľajú mladomanželia za účelom spríjemnenia a oživenia svadobnej oslavy. V prvom z článkov o svadobných hrách si môžete prečítať o tanečný hrách, ktoré mám ja najradšej.

 big_FB11M-019R_04_S 

 Stoličkový tanec

Stoličkový tanec je stará známa klasika, ktorú poznajú už deti v škôlke z karnevalov a iných osláv. Aj na svadbe  môže byť príjemným oživením večera. Jeho pravidlá sú jednoduché. Do kruhu sa poukladajú stoličky, pričom počet hráčov je vždy o jedného vyšší ako je počet stoličiek. Súťažiaci tancujú okolo stoličiek kým hrá hudba, keď hudba utíchne musia si čo najrýchlejšie sadnúť na stoličku. Ten, kto si nenájde miesto z hry vypadáva. Tak sa pokračuje až kým neostane jedna stolička a dvaja súťažiaci. Ten z nich, kto si ako prvý sadne na stoličku keď dohrá hudba je víťazom.

                                                                                    

Metlový tanec

Metlový tanec je menej známy ako stoličkový, no jeho pravidlá sú tiež jednoduché. Je to hra, pri ktorej sa zo súťažiacich vytvoria páry. Súťažiaci tancujú na hudbu a jeden z pánov tancuje s metlou. Keď dohrá hudba, pán hodí metlu na zem a rýchlo uchmatne partnerku niekomu inému. Rovnako aj všetci ostatní muži si vymenia partnerky. Ten ktorému sa partnerka neujde tancuje s metlou.

                                                                                     

Klobúkový tanec

Klobúkový tanec je hrou, ktorej sa zúčastňujú len páni. Je to tanec, na ktorý je potrebné mať rovnaký počet klobúkov ako je počet pánov, ktorý klobúkový tanec budú tancovať. Najčastejšie ho tancujú slobodní mládenci, ale aj ženatí páni. Muži sa zoradia do kruhu a na hlavu si položia klobúky. V rytme hudby sa točia dookola a prekladajú si klobúky navzájom medzi sebou. Napríklad každý pán vezme klobúk svojmu spoluhráčovi po pravej ruke. Z hry vypadáva ten pán, ktorému pri tom, ako si bude brať klobúk padne na zem.

                                                                                                  giphy

Tanec "na stoličky"

Tento tanec sa tiež týka najmä pánov, aj keď sa tancuje v páre. Páni zdvihnú svoje partnerky a tancujú s nimi do rytmu hudby. Počas tancovania plnia rôzne pokyny od starejšieho, prípadne od DJ-a. Žena musí obliecť mužovo sako, prípadne si vziať jeho kravatu, klobúk, atď. Vyhráva ten pár, ktorý vydrží najdlhšie takto tancovať.