OBJEDNÁVKY DO 15:00 DORUČUJEME DO 1 PRACOVNÉHO DŇA. Viac info

Svadobný program II. - hry a súťaže pre ženícha a nevestu

Hry a súťaže pre ženícha a nevestu sú určené síce najmä na pobavenie, ich druhotným cieľom je však zisťovanie toho, ako sa mladomanželia poznajú a aj na zistenie, či si  budú rozumieť a ako sa im bude spolu žiť. Ja sa teda úplne nestotožňuje s niektorými hrami, neviem, či by som práve na svadbe chcela odhaliť o mojom ženíchovi informácie, ktoré by mohli zmeniť moje rozhodnutie. Väčšina z nich je však pre novomanželov určite o pár rokov milou a vtipnou spomienkou.

 svadba

 

                 

 

 

 

 

 Kvíz pre ženícha a nevestu

Kvíz pre ženícha a nevestu je hrou, ktorá slúži na zisťovanie toho, ako dobre sa mladí poznajú. Nevesta a ženích sedia na stoličkách, otočení chrbtom k sebe. V pravej ruke držia obaja ženíchovu topánku, v ľavej ruke nevestinu. Tradícia hovorí, že je to tak preto, lebo žena predstavuje citlivejšiu časť páru a ľavá ruka je bližšie k srdcu. Ženích by mal byť zase oporou a istotou pre svoju nevestu. Mladomanželom sa kladú rôzne otázky, napríklad: "Kto viac upratuje?", "Kto koho zbalil?" a podobne. Ak je odpoveďou na otázku nevesta, zdvihnú mladomanželia topánku nevesty, ak ženích ženíchovu topánku. Podľa toho, na koľkých odpovediach sa zhodnú sa určuje, či si spolu budú rozumieť aj v manželstve a či bude ich spolužitie šťastné.

svadba   Wedding-Games

Hlava rodiny

Táto hra je hrou, pri ktorej sa určuje, kto bude hlavou rodiny. Väčšinou sa už pri príchode na miesto, kde prebieha svadobná oslava vítajú mladomanželia s dvoma rovnakými poldecovými pohárikmi. V jednom je naliata voda, v druhom číry alkohol (najlepšie domáci). Nevesta a ženích si vyberú poháriky. (Jeden ženích a jeden nevesta.) Obaja musia svoje poháre vypiť do dna. Ten, kto si vyberie pohárik s alkoholom bude podľa tradície hlavou rodiny. Okrem toho tradícia hovorí, že ak si vyberie alkohol žena, bude hlavou rodiny iba 24 hodín. Ak muž, bude hlavou rodiny celý život.

                                                                  svadba pitie

Ženíchova topánka

Táto hra je jednou z tých, ktorá je určená najmä na pobavenie, ale aj na zistenie toho, ako nevesta pozná svojho ženícha. Nevesta má zaviazané oči šatkou. Do radu sa pred ňu poukaldajú topánky, ženíchova topánka sa zamieša medzi topánky družbov. Úlohou nevesty je ohmatať topánky a na základe toho zistiť, ktorá patrí ženíchovi. (Nevesta, ktorej ženích má extrémne veľkú alebo malú nohu má podľa mňa výhodu.) Alternatívou je hra so zadkami, kedy nevesta so zaviazanými očami ohmatáva zadky družbov aj ženícha a tak háda, ktorý z mužov je jej ženích.

groom-and-groomsmen-wear-funky-pink-and-blue-argile-socks.full         groomsmen-navy-suits-argyle-socks-black-and-brown-wedding-shoes