OBJEDNÁVKY DO 15:00 DORUČUJEME DO 1 PRACOVNÉHO DŇA. Viac info

Dobrá oslava začína dobrou prípravou: ako na to

Už sa Vám stalo, že ste celú oslavu pripravovali na poslednú chvíľu? Mne sa to stáva pravidelne. Tento rok som sa tomu však chcela vyhnúť, preto som si dopredu spísala zoznam všetkého, čo potrebujem vybaviť. Možno aj Vám pomôže pri organizovaní najlepšej párty.

 1822628.main_image

1.Dátum oslavy

Najdôležitejším bodom pre mňa bolo určenie dňa oslavy. Je dosť blbé oslavovať v strede týždňa, keď vo štvrtok všetci vstávame do práce alebo do školy. Ideálne je prispôsobiť termín oslavy tým, ktorých plánujeme pozvať a vybrať  si víkend.                                                                 

2Miesto oslavy

Výber miesta, kde by sa mala oslava konať je dôležité, napríklad aj pre výzdobu, či občerstvenie. Ja mám smolu, keďže som sa narodila v novembri a záhradná párty je viac menej nereálna. Tí, ktorí sa narodili v teplejších mesiacoch môžu oslavovať aj vonku. My ostatní si môžeme vybrať oslavu doma, prípadne v reštaurácií alebo na chate. Možností je neúrekom, pri výbere však nezabúdajme na počet oslavujúcich.

 2  

 

3.Téma oslavy

Súčasným trendom, ktorý neobišiel ani oslavy, sú tematické zamerania. Deti poteší oslava s rozprávkovou tematikou (v súčasnosti stále fičí Frozen či Hello Kitty, chlapci by určite ocenili oslavu v štýle Spidermana).  Dospelí sa môžu počas oslavy vybrať napríklad aj na Havaj.

 4. Výzdoba

Výzdoba súvisí s témou a miestom oslavy. Jej súčasťou by určite mali byť balóny, lampióny, konfety, dekoračné rozety, prípadne aj sviečky, kvety a čokoľvek, čo môže skrášliť priestor, v ktorom sa koná oslava.

                                                                986b4ed01134213f6a8aadbeddeb47c2      d1a2a99775830178764400ac5da3755e      Graduation-Table-by-Fashionable-Hostess-7

           

5. Menovky

Menovky môžu, ale nemusia byť „povinnou výbavou“ pri príprave oslavy. Pri formálnejšej oslave sa menovky hodia, pretože vďaka nim môžeme predísť zmätku. Na druhej strane neformálna párty s priateľmi či detská oslava sa zaobíde aj bez menoviek.

1

6.Občerstvenie

Hosťom, ktorých som si pozvala na oslavu plánujem pripraviť aj niečo dobré pod zub. Druh občerstvenia závisí od typu oslavy. (Je snáď jasné, že na detskú oslavu alkohol nepatrí. Ak však oslavuje Váš kamarát úchvatných 30, môže byť alkohol skvelým spoločníkom.) Občerstvenie si nemusíme chystať doma, môžeme využiť služby cateringu. V prípade záhradnej párty je skvelé aj grilovanie. Každá oslava sa dá vylepšiť dobrými miešanými drinkami.

                                        food 2

7. Program

Na žiadnej oslave by nemal chýbať program. Ja som si vybrala zábavné hry a súťaže, ktorých sa môžu zúčastniť všetci hostia. Prípadne môžete zvoliť spoločenské hry, alebo tradičný stoličkový tanec či karaoke. Nemala by chýbať ani dobrá hudba.

                                                                      89c538d3eeea18cabc8ff43355d957dc_2