OBJEDNÁVKY DO 15:00 DORUČUJEME DO 1 PRACOVNÉHO DŇA. Viac info

Vyberte si správnu farbu svadobnej výzdoby!

Ak plánujete svadbu, výber farby, v ktorej sa bude niesť celá výzdoba by ste určite nemali nechávať na poslednú chvíľu,  a už vôbec nie na náhodou. Je to pre (väčšinu) jedinečný  a neopakovateľný deň  a okrem toho, že by všetko malo byť tip-top, jednotlivé farby majú aj svoj význam a niektorým z nich by ste sa pri svadobnej výzdobe mali vyhnúť.

Prvou vecou, ktorú by ste mali vedieť  o farbách je, že teplé farby pôsobia živo, temperamentne a vzrušujúco, pričom studené farby sú ich opakom. Studené farby sú vyjadrením pokoja. 

big_RPK22-081BR_04_S

Modrá, zelená, ružová

Modrá je farbou pokoja, príjemnosti, harmónie, ružová je farbou spokojnosti a bezstarostnosti, zelená je farbou pokoja a rovnováhy. Ak chcete na svadbe vytvoriť pokojné prostredie s nádychom bezstarostnosti, skúste skombinovať modrú s ružovou alebo modrú so zelenou farbou. Sú to živé a svieže farby, ktoré vytvoria harmonickú a príjemnú atmosféru. Voľte skôr jemné, pastelové odtiene.

Biela a zlatá 

Farby, ktoré sú momentálne najvyhľadávanejšími medzi nevestami sú biela a zlatá. Biela farby je znakom čistoty, poriadku, láskavosti, zlatá zase noblesy, hojnosti  a lesku. Biela ako symbol čistoty je farbou charakteristickou najmä pre nevestu. Ich kombináciou vytvoríte príjemnú, decentnú, slávnostnú atmosféru, ideálnu na svadobnú oslavu. Ak chcete klasické farebné spojenie niečím ozvláštniť, skúste pridať tretiu farbu - napríklad ružovú, modrú, bordovú, alebo iné kontrastné farby.

Strieborná, sivá

Sivá, respektíve strieborná farba je synonymom neutrálnosti, monotónnosti, pôsobí však aj nezáživne. Preto je ideálne skombinovať ju s výraznými pestrými farbami. Ak chcete vytvoriť slávnostné prostredie, skúste kombináciu bielej, sivej a striebornej. 

Červená, čierna

Červená farba je symbolom lásky, vášne, emócií a dynamickosti. Jej protikladom je čierna farba, ktorá symbolizuje nešťastie, negativitu, smútok. Aj keď nie je vhodné zvoliť čiernu farbu ako dominantnú na svadbu, v kombinácii s inými farbami môže pôsobiť slávnostne. Pekná je napríklad v kombinácii so striebornou. Červená ako dominantná farba tiež nie je najlepšou voľbou, keďže môže pôsobiť agresívne. Jej jemnejšie odtiene však môžu dobre vyniknúť so smotanovou.